Manichiura cu gel este usor de intretinut si are o rezistenta mare in timp. Comoditatea si lipsa de timp sunt probabil principalele motive care le determina pe femei sa apeleze la un astfel de serviciu. In plus, acest tip de manichiura poate corecta defecte de forma ale unghiilor.

Medicii ne avertieaza insa ca, lasand la o parte beneficiile, efectele pe termen lung pot fi devastatoare. Razele ultraviolete care intaresc si fixeaza gelul de unghia naturala pot constitui un pericol pentru sanatate. Tot la capitolul riscuri includem si infectiile grave care pot fi luate din saloanele de cosmetica.

Iata, 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci o noua programare la intretinere:

1. Manichiura cu gel poate ascunde infectii grave

Manichiura cu gel este rezistenta in timp, insa si foarte eficienta in a ascunde probleme grave, cum ar fi o eventuala infectie sau ciuperca la nivelul unghiei. In acest fel, intarzie programarea la medic, diagnosticul si un tratament corect.

Ultimele citite:  9 trucuri de ingrijire a pielii in vara 2017

De asemenea, medicii trag un importat semnal de alarma. Desi nu exista date concrete, serviciile cosmetice din Romania, printre care manichiura si pedichiura, ar fi a treia sursa de transmitere a virusului hepatic B sau C. Date statistice clare pentru tara noastra nu exista, fenomenul putand fi usor inclus pe lista altor probleme grave ignorate pur si simplu de autoritati.

Cu toate acestea, datele Asociatiei Europene a Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, scot la iveala ca peste 1.400.000 de romani sufera de hepatita B si C. Iar daca asta nu era de ajuns, 10% dintre bolnavii cu hepatita C din Europa – aproximativ 600.000 – sunt romani. Aceste cifre plaseaza tara noastra pe un rusinos loc 1 pe continent la acest capitol.

Ultimele citite:  Scapa de celulita cu mezoterapia virtuala corporala!

Exista numeroase surse pe internet de unde poti afla mai multe despre ce este hepatita C, dar si despre efectele grave pe termen lung ale bolii. Din pacate, in topul cailor de transmitere ale virusului stau chiar interventiile chirurgicale, urmate de tratamentele stomatologice.

2. Manichiura cu gel afecteaza sanatatea tegumentului

Medicii dermatologi avertizeaza ca manichiura cu gel aplicata in mod regulat si pe termen lung creste riscul de cancer de piele, scrie Mediafax, care il citeaza pe medicul american Chris Adigun, autorul unui studiu efectuat la scoala de medicina a Universitatii din New York.

Potrivit acestui studiu, lampile UV folosite la fixarea gelului au efecte similare asupra tegumentului cu cele ale paturilor solare din saloanele de bronzare. Si daca nu era de ajuns, acestea aparate nici macar nu au optiuni de reglare a intensitatii razelor UV.

Ultimele citite:  Iata ce contine poseta unei femei cochete!

Astfel se explica riscul ridicat de dezvoltare a cancerului de piele, dar si imbatranirea prematura a tegumentului si aparitia ridurilor.

3. Manichiura cu gel distruge unghiile

Nu in ultimul rand, manichiura repetata cu gel distruge unghia, prin subtierea acesteia. Pentru ca gelul sa poata adera la ungia naturala, aceasta trebuie pilita, proces in cadrul caruia stratul protector va fi indepartat.

In timp, unghiile incep sa se exfolieze, ajungand sa se rupa cu totul.

Medicii recomanda apelarea la manichiura cu gel doar la ocazii speciale. Chiar si atunci, foloseste o crema cu protectie UV mare si asigura-te ca salonul la care mergi are reguli stricte de igiena si dezinfecteaza intrumentele dupa fiecare utilizare.

Sursa: https://www.ele.ro/frumusete/manichiura-cu-gel/apelezi-des-la-manichiura-cu-gel-la-ce-riscuri-te-supui-57579