Dacă nu te-a deranjat niciodată să-ți faci bagajul pe ultima sută de metri dinaintea unei călătorii, ori ești un robot fără emoții ori preferi să iei după tine o geantă mică. Dacă vacanța te stresează, însă, iată câteva reguli care te vor ajuta să îți faci bagajele într-un mod cât mai eficient:

sfaturi de impachetare a hainelor in bagaje

1. Nu-ți împacheta hainele – rulează-le!
Pentru a te asigura că ai suficient spațiu în valiză și că hainele nu se mototlesc, rulează-le strâns, nu le împături una peste alta.

2. Folosește săculețe vidate
Acestea sunt indispensabile pentru împachetarea unor obiecte precum jachetele, hainele copiilor, jucăriile moi, lenjeria de pat. Astfel vei economisi spațiu.

Ultimele citite:  Invata sa porti pantofii intr-un mod confortabil si placut ochiului in acelasi timp

3. Folosește principiul piramidei
Mai întâi, așază-ți pantofii pe lângă pereții valizei. Împachetează apoi hainele mari, precum fustele și pantalonii. Nu le rostogoli, ci lasă-le să atârne pe marginea valizei – vor fi așezate apoi peste restul lucrurilor. Așază-ți hainele rulate și hainele care se mototolesc ușor. La sfârșit pune cosmeticele, accesoriile, documentele și obiectele fragile.

 4. Cumpără produse cosmetice care pot fi luate ușor în călătorie
Toate suntem tentate să ne luăm în bagaj cât mai multe tuburi ș borcane. Rezistă acestui impuls și ia numai lucrurile necesare, de preferabil în versiuni care pot fi transportate ușor.

5. Împachetează corect lucrurile mici
Când vine vorba de obiecte mici, precum stick-urile USB, cărțile de buzunar, agrafele de păr, dresurile, șosetele, ochelarii de soare sau de lectură, pune-le în cutii de pantofi sau de cosmetice, în dosare sau buzunarele valizei. Cât despre bijuterii, pune-le într-o cutie de medicamente/

Ultimele citite:  Cum ne incalțam in city break?

6. Folosește umerașe
Atunci când transporți haine importante (precum cămăși, costume, rochii de cocktail), rularea nu mai e eficientă. Ca să poată fi purtate când ajungi la destinație, pune-le în sacuri de voiaj cu tot cu umerașe.

Ultimele citite:  Cum isi construiesc fericirea oamenii cu inteligenta emotionala

7. Ia la tine numai ce e cu adevărat necesar
Husa aparatului de fotografiat, uscătoarele de păr și ghidurile de călătorie ar trebui să rămână acasă. Dacă îți pui aparatele electronice într-un hanorac, vor fi suficient de protejate, iar ghidurile de călătorie pot fi înlocuite cu ușurință de aplicații pe telefonul mobil.