ara, îngrijirea pielii este și mai dificilă. Soarele arzător, vântul, poluarea și praful usucă și mai mult tenul. Iată de ce este foarte important să știi cum trebuie să ai grijă de pielea ta vara, pentru a avea mereu un ten frumos și sănătos, curat și hidratat.

Îngrijirea pielii trebuie să urmeze un ritual foarte clar mai ales seara, înainte de culcare, când trebuie să înlături toate efectele negative ale factorilor de mediu, care s-au acumulat în decursul întregii zile.

sfaturi piele vara

Masca din lemn de santal

Această pastă este un tratament cosmetic foarte vechi, dar extrem de eficient. Trebuie să amesteci pudră de lemn de santal cu apă de trandafiri, pentru a forma o pastă. Aplică apoi această mască naturală pe față și pe gât. Efectul este incredibil: va tonifica tenul, va reduce porii și astfel pielea va fi mai netedă și mai strălucitoare. Totodată, calmează iritațiile unui ten sensibil și ajută la eliminarea coșurilor.

Ultimele citite:  3 riscuri ale manichiurii cu gel pe care NU le stiai!

Apa de trandafiri

Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru a calma pielea iritată și pentru a o răcori. De aceea, imediat ce ajungi acasă seara, este bine să te speli pe față și să aplici apă de trandafiri pe față și pe gât, care reduce roșeața și inflamațiile pielii.

Semințele de coriandru

Pentru a-ți curăța ochii cu ajutorul unor picături naturale, poți pune semințe de coriandu în apă, pe care să le lași la înmuiat peste noapte. Dimineața, trebuie doar să aplici câteva picături în ochi. Vei scăpa de iritație și ochii tăi vor fi mult mai curați!

Semințele de schinduf (cimbrișor)

Aceste semințe pot fi folosite pentru hidratare. Ca și în cazul celor de coriandru, trebuie să le lași la înmuiat peste noapte, în apă. A doua zi, bea această apă, pentru a te răcori și hidrata. Pulpa care rezultă din înmuierea lor poate fi folosită pe piele. În acest fel, vei scăpa de arsurile solare, iar cicatricile lăsate de acnee se vor reduce.

Ultimele citite:  3 tipuri de tunsori la moda in 2017 pentru tinerii tatici

Castravetele

Rade un castravete și aplică pulpa pe față, în fiecare dimineață. Poți folosi și suc de castravete, dacă îți este mai simplu să îl storci. Acest remediu are efect de răcorire și conferă tenului tău o strălucire deosebită.

Gelul de alo vera

Acest gel face minuni pentru tenul care a fost afectat de soare. Folosește gelul pe ten, ca să te răcorești și să hidratezi pielea. Dacă ai planta acasă, poți stoarce sucul din plantă. Trebuie să îl folosești în fiecare seară, imediat ce ajungi acasă și te speli pe față. Va calma pielea iritată și va ameliora arsurile solare.

Sucul de roșii și mierea

Amestecă două linguri de suc de roșii cu o lingură de miere și aplică masca astfel obținută pe față și pe gât. Mierea ajută la vindecarea și hidratarea pielii uscate, iar sucul de tomate reduce arsurile solare.

Ultimele citite:  Iata ce contine poseta unei femei cochete!

Turmericul

Turmericul este un alt ingredient folosit pentru a reduce efectele expunerii la soare. Amestecă puțin turmeric cu o jumătate de lingură de miere, aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 10 minute. Acest tratament ajută și la ameliorarea formelor ușoare de acnee.

Mască din brânză dulce, miere și făină

Amestecă o linguriță de brânză cu una de făină și puțină miere. Brânza ameliorează arsurile solare, iar făina va absorbi grăsimea, reducând astfel aspectul uleios al tenului.

Iată doar câteva remedii naturale care îți vor conferi un ten frumos vara aceasta și te vor scăpa de efectele negative ale soarelui.