Este un aliment nelipsit din bucătărie, dar nu numai. Orezul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în produsele de îngrijire destinate feţei şi în tratamentele de întinerire ale femeilor asiatice.Apa de orez, foarte uşor de preparat chiar la tine acasă, hidratează şi tonifică pielea, întârzie apariţia ridurilor şi chiar regenerează ţesutul cutanat. În plus, micşorează porii dilataţi.

Cum se prepară

Clăteşte o ceaşcă plină vârf cu orez, apoi pune-l într-un bol şi acoperă-l cu apă. După 15 minute, substanţele bune din orez rămân în lichid. Orezul îl poţi găti sau ţine-l în frigider pentru când vrei să strângi o cantitate mai mare, ca să poţi face mâncarea dorită, iar soluţia rezultată toarn-o într-o sticlă sau într-un flacon cu pulverizator. O poţi folosi ca toner sau loţiune de curăţare a feţei şi rezistă aproximativ cinci zile în frigider.

Ultimele citite:  Cum ne aranjam parul incat sa parem mai slabe

Pont

Dacă vrei să-ţi faci măşti de înfrumuseţare în casă, înlocuieşte apa pe care o foloseai în mod normal în prepararea cu apă de orez sau doar adaugă o lingură cu această soluţie în compoziţie.

Ultimele citite:  Dieta Dukan - jos cu 5 kilograme intr-o singura saptamana!

Mască de faţă

Ia un şerveţel sau un prosop de hârtie şi taie-l într-o formă ovală, care să stea pe faţa ta, şi fă găuri în zona ochilor, a nasului şi a gurii. Pliază-l şi apoi scufundă-l în apa de orez. După cel mult un minut, scoate-l şi, cu atenţie, stoarce-l, pentru a elimina lichidul în exces. Aplică 15 minute pe ten şi stai întinsă apoi 15 minute, cât să acţioneze.

Protecţie pentru păr

Deoarece părul deteriorat este lipsit de substanţe importante pentru sănătatea lui, proteinele din orez se regăsesc în produsele destinate părului uscat şi fără strălucire. Practic, orezul ajută părul să-şi refacă rezervele de substanţe nutritive. Dublează sau chiar triplează ingredientele folosite pentru apa de orez, în funcţie de cât de lungă e podoaba capilară, şi spală părul zilnic cu soluţia obţinută. După nici o săptămână de tratament, vei avea un păr mai bogat şi mai frumos.

Ultimele citite:  5 beneficii ale uleiului de ricin asupra parului

Info

Întrucât are calităţi de necontestat în îngrijirea pielii, apa de orez mai este numită şi „miracolul frumuseţii nipone“.