WiFi-ul si alte unde electromagnetice au fost de multe ori invinuite ca ar dauna sanatatii oamenilor, pana in punctul de a cauza alergii.

Mai multi oameni spun ca aceste campuri electromagnetice le-au produs, in mod inexplicabil, dureri de cap, ameteala si iritatii ale pielii. World Health Organization (WHO) a recunoscut aceasta hipersensibilitate drept sindromul hipersensibilitatii electromagnetice (EHS).

Cel mai recent caz de EHS vine din Marea Britanie, unde o fata de 15 ani s-ar fi spanzurat din cauza efectelor expunerii la WiFi. Familia fetei sustine ca semnalul WiFi de la scoala o faceau pe tanarar sa se simta rau. Aceasta ar fi suferit de dureri de cap atat de intense, incat nu mai reusea sa se concentreze, potrivit parintilor.

Ultimele citite:  Google vrea să reinventeze modul în care îți servește știrile în fiecare zi

Acest studiu arata ca oamenii care sufera de EHS sufera de dureri de cap si de oboseala – simptome care apare cand sunt in apropierea semnalelor electromagnetice. De asemenea, cand erau indepartati de ele, simptomele lor dispareau.

Ultimele citite:  Alege încălzirea electrică în pardoseală, pentru un ambient plăcut

WHO a explicat ca acest sindrom poate sa se prezinte sub forma mai multor reactii, printre care roseata si arsura a pielii, oboseala, dificultate de concentrare, greata, palpitatii ale inimii si probleme digestive. Este curios ca sensibilitatile de mai sus nu au o baza toxicologica sau fiziologica.

Dr. James Rubin, Senior Lecturere la King’s College in Londra, a spus ca el crede ca cei care sufera de EHS sunt intr-adevar bolnavi. Cu toate astea, stiinta nu poate dovedi in momentul de fata ca aceste semnale electromagnetice sunt de vina pentru suferinta lor.

Ultimele citite:  Automatizarile de porti culisante de la A2T.ro  se acceseaza rapid si usor

Rubin a condus mai multe studii pentru a afla daca EHS este cu adevarat o problema sau daca este o masca placebo pentru alte probleme. Experimentele lui sugereaza ca WiFi-ul ti undele electromagnetice nu sunt de vina pentru simptomele de ameteala si durere de cap. Cei care spun ca sufera de la undele WiFi sunt probabil bolnavi, dar probabil din alt motiv decat cel pe care l-ar crede.

Sursa https://playtech.ro/2018/alergie-wi-fi-simptome/