In functie de domeniul de activitate, s-ar putea uneori sa ai nevoie de fotografii pentru un proiect. In cativa pasi simpli, poti invata cum gasesti cele mai bune imagini pe Google.

In teorie, cele mai bune imagini pe Google sunt la un click distanta. Intri pe Google.com, cauti cateva cuvinte cheie cu browserul tau preferat si accesezi sectiunea Images. Mecanismul este cat se poate de simplu si a functionat la fel de mai bine de un deceniu. Problemele apar atunci cand gasesti o imagine care te incanta, dar este de rezolutie prea mica, are un watermark sau alta particularitate deranjanta. Cu alte cuvinte, fotografia din rezultate este perfecta in proportie de 95%, dar ai mai avea nevoie de niste variatii pe aceeasi tema.

Ultimele citite:  Laptopuri second hand eficiente pentru muzica, filme si jocuri

Desi Google face o treaba decenta cand vine vorba de cautarea de imagini prin intermediul filtrelor pe care le pune la dispozitie, exista un motor de cautare specializat in acest scop. TinEye are indexate aproximativ 23,7 miliarde de imagini prin care cauta in timp real. In loc insa sa cauti cuvinte in TinEye, folosesti imagini in format digital sau linkuri catre imagini. Solutia mea preferata pentru a cauta in aceasta baza de date este prin intermediul unei extensii omonime disponibile in Chrome WebStore sau Firefox Add-ons. Dupa ce ai instalat extensia cu pricina in Chrome sau Firefox, vei vedea o optiune suplimentara in meniul contextual din browser. Din acel moment, faci click dreapta pe orice imagine pe care o vezi online si alegi Search Image on TinEye.

Ultimele citite:  Cum sa procedezi cand cauti imprimanta second hand, neavand buget pentru una noua

Imaginea cu pricina iti va fi cautata in baza de date TinEye si ar trebui sa intampini o pagina web precum cea de mai jos. In partea stanga poti alege cum vrei sa fie filtrate rezultatele. Eu am optat pentru cea mai mare imagine (Biggest Image) la inceput. Daca iti doresti doar imaginile de pe anumite domenii le poti tasta manual. In final, doar cateva clickuri sunt suficiente ca sa gasesti imaginile de care ai nevoie pentru noul tau proiect, referat sau postare pe blog.

Ultimele citite:  Smartwatch-uri in 2017: Merita sau nu sa achizitionam un dispozitiv weareble?

Sursa:https://playtech.ro/2017/cele-mai-bune-poze-pe-google/