Nu exista persoana care sa nu asculte muzica. Indiferent ca o ascultam in casti in drum spre serviciu sau in dus, ori atunci cand facem curatenie, muzica este parte din viata noastra, iar linistea devine uneori stresanta. Sunt zile in care ne simtim tristi si ascultam un playlist cu muzica la pian sau din contra, alegem o muzica mai ritmata pentru a parasi acea stare de spirit. Au fost realizate numeroase studii despre cum alegem muzica pe care o ascultam si cum influenteaza ea personalitatea noastra.

De ce ascultam DVD-uri cu muzica?

Ca explicatie stiintifica, muzica reuseste sa secrete in organism hormonul fericirii – dopamina. Studiile au aratat ca reactiile corpului uman atunci cand asculta o piesa preferata sunt similare cu cele ale excitarii: pupile dilatate si cresterea pulsului inimii. Nici faptul ca avem tendinta de a bate ritmul cu picioarele nu este intamplatoare, sangele fiind directionat cu precadere in aceasta zona a corpului.

Muzica a ajuns sa reprezinte stari, emotii. Nimic palpabil, cu valoare materiala, dar cu un impact atat de mare pentru modul in care ne simtim si ne comportam. Dorinta de a asculta un artist sau un band oricand ne dorim sa facem acest lucru a dus la aparitia suporturilor de muzica. Este vorba despre DVD-uri si cd-uri cu muzica (primele suporturi fiind insa cutiile muzicale cu cilindru din foita de cupru). Astazi ascultam muzica pe DVD in masina, la petreceri si intr-o multime de alte situatii.

Ultimele citite:  Stilul smart casual masculin Vs Stilul Sport masculin. Concurente sau complementare?

Chiar daca Internetul ne permita sa ascultam muzica online, vanzarile de CD-uri cu muzica, ieftine sau mai scumpe, continua sa aiba succes. Tocmai pentru ca muzica nu este palpabila, dorinta oamenilor de a “simti” un material atunci cand afirma “imi place melodia asta” sau “este artistul meu preferat” reprezinta motorul magazinelor care vand CD-uri si DVD-uri cu muzica. Acelasi lucru se poate spune despre transpunerea muzicii in vestimentatie, in machiaj si coafura, dar si in atitudine.

Alegerea DVD-urilor cu muzica este data de personalitatea noastra… sau invers

In momentul in care ajungem sa facem propriile decizii (pentru cei mai precoce, acest lucru se intampla in jurul varstei de 13-14 ani, dar altii raman legati de deciziile parintilor chiar si la 20 de ani), putem spune ca da, alegem muzica in functie de personalitatea noastra. Dar personalitatea a fost construita anterior si cu ajutorul muzicii.

Ultimele citite:  Cum poti ajunge la potentialul tau maxim

Nu este singurul factor de influenta al acesteia, dar cu siguranta are o importanta ridicata. Mediul in care crestem, muzica pe care o asculta parintii nostri, apoi cea pe care o asculta cercul de prieteni si muzica pe care o asculta reperele noastre, vor influenta preferintele noastre de mai tarziu si, implicit, personalitatea noastra.

Studii efectuate in intraga lume au demonstrat ca cei care aleg CD-uri cu muzica clasica sunt mai introvertiti, dar au o stima de sine ridicata, in timp ce jazz-ul si blues-ul sunt alese de persoane creative. La fel se intampla si in cazul rock-ului, creativitatea fiind o caracteristica a ascultatorilor acestui gen, dar au, in acelasi timp, o stima de sine scazuta, muzica devenind o forma de exprimare a starilor interioare. Oamenii, care aleg sa asculte topurile de la radio, prefera lucrurile simple si fug de responsabilitati si luarea deciziilor, iar cei care prefera muzica artistilor din tara lor de provenienta (spre exemplu, CD-uri cu muzica romaneasca) sunt persoane pentru care nu fug de origini, oricat de neavantajoase ar fi acestea, si pentru care familia reprezinta valoarea suprema.

Muzica pe DVD ramane o amprenta in istorie a marilor artisti

Inca din Antichitate muzica a reprezentat o forma de divertisment, dar si de exprimare a emotiilor intre persoane. Cavalerii dedicau tinerelor fete sonate pentru a-si exprima iubirea, iar serenadele mexicane sunt si astazi considerate cea mai romantica forma prin care un barbat ii poate spune unei femei ce simte pentru ea.

Ultimele citite:  Tricouri barbatesti de la Massini.ro – ideale pentru a le face cadou

Din cauza lipsei posibilitatilor vremurilor in care artistii au creat muzica, multe compozitii s-au pierdut, partituri intregi disparand in incendii sau cu trecerea timpului. Dar, astazi reusim sa transferam capodopere ale secolelor trecute pe CD-uri cu muzica clasica, astfel incat oricine sa se poata bucura de ea. Iar artistii contemporani aleg inca sa isi imprime muzica pe DVD-uri, chiar daca cea mai folosita forma de ascultare a pieselor lor este online. Daca esti interesat, poti sa vezi dvd-urile cu albume muzicale prezente in mediul online la preturi accesibile.

Muzica a devenit pentru multe persoane un adevarat prieten, un confident, o modalitate de a depasi o zi proasta, de a readuce starea de bine in viata noastra. Muzica uneste oameni, creeaza prietenii si exprima valori care ne caracterizeaza pe fiecare. Iar alegerea muzicii pe care o ascultam poate spune despre noi mai multe decat am putea crede.