Cu fiecare sezon nou, șoferii sunt puși in situația de a alege un set de anvelope potrivit. Având in vedere ca exista sute de site-uri de unde poți alege, aceasta decizie poate deveni o bătaie de cap chiar și pentru cei mai experimentați. Ai de ales între clase de performanță diferite, zeci de branduri și dimensiuni, dar și posibilități de montaj.

Procesul de cumpărare trebuie sa înceapă prin a decide ce sumă ești dispus să aloci. Astfel restrângi opțiunile si eviți sa analizezi modele care nu se încadrează în bugetul tău și asta îți va salva mult timp si energie.

Desigur, e recomandat sa alegi anvelope de vara Dunlop care au clasele de performanță cât mai ridicate, pentru a garanta un condus în siguranță indiferent de situație.

Nu ai mai comandat anvelope online. Ce magazin să alegi?

De la mașina mică de oraș, la vehiculul de transport persoane sau mașina ultra-sport, gama de anvelope disponibilă acum online este foarte mare și se adaptează la toate categoriile de vehicule. Nu toate magazinele online însă prezintă încredere pentru achiziția online a anvelopelor. La ce trebuie să fii atent pentru a alege magazinul online potrivit?

  • Alege un magazin online specializat în comercializarea anvelopelor, precum Anvelope-Oferte, unde vei găsi o paletă variată de cauciucuri. Deși tentația de a cumpăra din supermarketuri de renume poate fi mare, îți recomandăm ca în cazul achiziției de anvelope online să apelezi la un magazin cu experiență în domeniul auto, pentru a beneficia de consultanță tehnică profesionistă.
  • Este de preferat să știi că atunci când plasezi o comandă online, marfa va ajunge la tine în siguranță și în timp util.
  • Asigură-te că magazinul online are un număr de telefon vizibil pe site și poți găsi un profesionist care să îți poată răspunde la întrebări sau să te ajute în achiziția anvelopelor potrivite pentru mașina ta.
  • Oprește-te la un magazin online care îți inspiră încredere. Aspectul plăcut, informațiile de actualitate prezentate pe site, promoțiile atractive și oferta generoasă îți pot oferi un indiciu important despre nivelul de seriozitate și de succes la care se află magazinul respectiv.
Ultimele citite:  Revolutia masinilor zburatoare: La ce sa se astepte romanii in 2018?

Ești pregătit sa faci o comanda online de anvelope. Cum procedezi?

 

  • Identifică tipul de anvelope potrivite pentru mașina ta. Primul pas pe care trebuie să îl faci când vrei să îți schimbi anvelopele este să citești în cartea mașinii dimensiunile corecte. De exemplu, dacă în cartea mașinii scrie 205/55R16 aceasta trebuie să fie dimensiunea anvelopelor de pe mașina ta, nu 205/65/16, chiar dacă anvelopa s-ar potrivi pe janta de 16 inch. Neținând cont de aceste dimensiuni specificate în cartea mașinii, autoturismul ar putea să nu treacă ITP-ul și riști să nu fii acoperit de asigurare pentru că nu respecți indicațiile constructorului. De asemenea, indicele de sarcină trebuie respectat pentru că te scapă de apariția gâlmelor în anvelope, iar codul pe anvelope este în cifre și variază între 60 (250 kg) și 125 (1.650 kg) în funcție de greutatea mașinii.
  •  Indicele de viteză la anvelope variază de la A1 (5 km/h) la Y (300km/h). Majoritatea mașinilor au anvelope care pot rula cu 210 km/h (indice viteza H) sau 240 km/h (indice viteza V), chiar dacă viteza maximă a autoturismului este de 170-180 km/h.
  •  Consultă etichetă UE pentru anvelope. Eticheta oferă informații despre caracteristicile de siguranță și de mediu ale unei anvelope, pe baza a trei criterii standard: frânare pe ud, consum de carburant și nivel de zgomot. Aceste trei criterii standard sunt obligatorii și apar evidențiate sub formă de pictograme, pentru fiecare model de anvelope afișat în magazinele online.
  •  Frânarea pe suprafețe umede este testată de toți producătorii de anvelope și este marcată pe etichetă în magazin cu litere de la A la G. În condiții de ploaie, distanța de frânare de la 80 km/h la 0 poate fi cu 18 metri mai scurtă (30%) pentru anvelopele de clasă A față de cele de clasă G.
  • Consumul de carburant și economia de combustibil se evaluează cu o literă de la A la G. Diferența de consum între o anvelopă clasa A și una clasa G este de 7,5%.
  • Nivelul de zgomot contribuie mult la atmosfera din mașină, un nivel bun pentru anvelope este sub 70 dB (decibeli).
Ultimele citite:  Cum dai zapada jos de pe masina fara sa zgarii vopseaua

Ținând cont de aceste informații îți poți alege anvelope de calitate pentru mașina ta.

Ultimele citite:  Vrei sa iti cumperi o masina? La ce detalii sa fii atent