In imediata apropiere a ochilor, genele si sprancenele contribuie la echilibrul estetic al intregii fizionomii umane. Si nu numai atat, conform legii “proportiilor de aur” un lucru este frumos numai in conditiile in care este si util. Se poate spune ca atat genele cat si sprancenele sunt extrem de utile. Ochii au nevoie de foarte multa protectie, iata de ce sprancenele sunt un adevarat filtru care fereste ochii de transpiratie, praf, fum etc., iar genele filtreaza lumina prea puternica.

ingrijirea genelor

Genele

Evidentierea genelor este foarte benefica din punct de vedere estetic: genele sunt si ele foarte expresive, fluturarea lor poate transmite foarte multe mesaje pline de cochetarie.

Pentru cresterea numarului de gene, specialistii recomanda serul pentru gene x 3 ml Bonilash de la Natur Produkt Zdrovit. Acesta este un produs cosmetic UNIC in Romania si ajuta la:

 • fortificarea genelor;
 • asigurarea unor gene permanent sanatoase;
 • intensificarea culorii naturale a acestora;
 • indesirea genelor;
 • ingrosarea firului;
 • previne caderea excesiva a genelor;
 • hraneste genele;
 • le hidrateaza;
 • regenereaza firul

Cum se foloseste Bonilash?

Serul pentru gene Bonilash se aplica seara, dupa ce v-ati demachiat. Acest produs poate sa fie utilizat chiar si de catre persoanele care folosesc lentile de contact. Bonilash se gaseste in Farmaciadepenet.ro, la un pret corect.

Genele ideale sunt lungi, dese, lucioase, intoarse, adica… frumoase si sanatoase. Printr-o ingrijire amanuntita putem avea astfel de gene:

 • Seara se va folosi un demachiant special pentru ochi; acesta curata foarte bine mascara de pe firele de par ale genelor.
 • Tunderea genelor primavara, stimuleaza regenerarea, cresterea si indesirea lor. Se taie perpendicular pe firul de par, maximum 1/2 mm si in cca. 45 zile genele vor arata spectaculos. In aceasta perioada nu trebuie neglijata folosirea unui balsam regenerator.
 • Genele se pot evidentia prin vopsire sau prin fardare (cel mai frecvent) cu mascara – acest produs va fi de uz individual, superior calitativ si proaspat.
 • Se poate accentua nuanta irisului folosind mascare colorate; albastrul si bleomarinul sporesc frumusetea si caldura ochilor caprui, violetul si aubergine-ul evidentiaza ochii verzi iar nuantele de maro – ochii albastri. O femeie care foloseste mascara colorata stie ca se poate exprima prin culoare si denota personalitate si simt estetic.
 • Pentru ca genele sa fie intoarse sunt doua metode, cele mai frecvente: un instrument special, care se gaseste in comert, un fel de mica presa, care prinde genele si le intoarce prin presare si – mai simplu, folosirea unui mascara creat special pentru obtinerea unor gene intoarse.
Ultimele citite:  Dieta Dukan - jos cu 5 kilograme intr-o singura saptamana!

rimel ochi

In situatiile in care se practica un machiaj spectaculos, cu gene false, se recomanda numai folosirea unor adezivi speciali si proaspeti; in caz contrar genele naturale au de suferit.

Trebuie sa stii: Un creion pentru sprancene are mentionat pe el acest lucru si uneori are si o perie atasata

Ultimele citite:  Gelul de dus care nu doar curata, dar si hidrateaza pielea. Unde il gasesti?

La alegerea unui mascara pentru gene se va citi cu atentie, pe produs, destinatia acestuia, care poate fi: volum, lungime, desime, rezistenta la apa, curbura, stralucire. In mod normal fiecare tip de mascara poate fi accesibil in mai multe nuante, astfel incat nu se poate spune ca nu exista produsul cautat de noi.

Sprancenele

Sprancenele au o mare contributie si in comunicare, in mimica fetei: sprancene ridicate – inseamna mirare, sprancene incruntate – suparare, sprancene destinse – calm, o spranceana ridicata – ironie.

Sprancenele ideale sunt arcuite, ascendente, panate, dese, simetrice, naturale. Pentru a intretine sau a obtine toti acesti parametri este nevoie de o ingrijire sustinuta. Atunci cand sprancenele nu sunt tocmai perfecte, le vom inventa, prin diferite metode:

Un arc de cerc, frumos, ascendent, natural, echilibrat se poate obtine prin pensare. Prima operatiune de acest fel trebuie efectuata intr-un cabinet cosmetic, de catre un specialist, apoi va fi usor de pastrat forma. Cateodata este nevoie de pensare pentru a corecta unele probleme estetice ale ochilor:

– cand ochii sunt prea apropiati sprancenele se vor pensa mai mult la baza;
– cand ochii sunt prea departati, se va pensa coada sprancenelor;
– cand ochii au pleoape cazute, se va insista cu pensarea cozii spancenei, astfel incat arcada sa fie mai mare.

Ultimele citite:  13 sfaturi UTILE ca sa scapi RAPID de stres!

Accentuarea formei obtinute se poate obtine prin machiaj; sunt creioane special concepute, care au o mina pigmentata natural si cu acestea se pot corecta sprancenele. Un machiaj va avea acuratete numai in momentul in care sprancenele vor fi bine definite. Se gasesc si vopsele speciale care se pot folosi cu incredere. Nu se recomanda fardarea sprancenelor cu mascara pentru gene, este bine ca acest tip de produs sa fie folosit individual, exact pentru scopul in care a fost creat.

Desimea sprancenelor poate fi sporita prin tunderea varfurilor acestora, o operatiune care le va regenera simtitor; se vor pieptana in sus, se vor taia delicat varfurile tocite si foarte frecvent – decolorate de razele UV. Seara, dupa o demachiere atenta, se vor peria cu un balsam regenerator.

ingrijirea sprancenelor

Muschiul sprancenos este foarte solicitat, el sustine fruntea, spranceana, arcada si pleoapa. Pentru a preveni formarea ridurilor si a “pleoapei cazute”, un masaj usor, o presare in puncte apropiate pe linia sprancenelor si o gimnastica a mimicii, sunt binevenite.

Pentru situatiile dramatice in care forma sprancenelor este incerta (descendente, blonde, rare), o rezolvare (mai moderna) ar fi tatuarea permanenta, in nuanta potrivita, dupa un sablon ales; exista cabinete specializate care efectueaza astfel de corectii in conditii aprobate de ministerul sanatatii.

Pentru vopsirea genelor si sprancenelor, in saloanele de cosmetica se pot gasi vopseluri speciale.