Momentele in care iarna isi face de cap sunt cele mai greu de anticipat de catre autoritatile care se ocupa cu deszapezirea din mijlocul sezonului geros. De aceea, o lama de zapada, gata atasata la un utilaj cu indeajuns de multa putere incat sa o actioneze eficient, e cea mai buna solutie pentru fiecare moment in care vremea capricioasa aduce nameti cat gardul si blocheaza accesul tuturor.
O lama de zapada are numeroase caracteristici si poate fi selectata datorita anumitor functii care o fac utila pentru anumite suprafete. Unele tipuri de drumuri sunt mai simplu de curatat, insa altele, care sunt in panta sau pe care zapada s-a dispus neuniform, au nevoie de lame de zapada speciale sau de masini utilitare cu o putere mult mai mare care sa le actioneze eficient. Lame de zapada de vanzare se gasesc in numeroase magazine de profil, insa merita incercata si varianta unui magazin online unde pretul lamelor de vanzare este mult mai mic, poate beneficia de reduceri substantiale sau chiar poate fi negociat cu proprietarul magazinului online.

Ultimele citite:  Plantele tale au aportul de apa necesar? Descopera tehnica precisa a unui sistem de irigatii de la artagradinilor.ro!

Este o lama de zapada o investitie prolifica?

lamele de zapada pentru tractoareAcesta este, probabil, intrebarea pe care si-o pun toti cei care doresc sa isi achizitioneze din timp o lama pentru zapada, mai ales ca pretul unei lame de vanzare nu este tocmai mic. Cu siguranta, insa, ca raspunsul este da, pentru ca indiferent de pret, o lama de zapada poate fi cumparata de multi gospodari care isi pot reuni finantele pentru a obtine acest utilaj comunal.

Astfel, toti vor beneficia de strazi mai curate in timpul iernilor grele, iar utilajul va fi astfel de folos intregii comunitati, nu doar unui singur proprietar anume. Prin ajustarea la un tractor sau la un autocamion, orice drum poate fi curatat in doar cateva momente, fara sa fie nevoie de un alt efort decat cel de achizitionare al lamei si potrivirea masinii mecanice cu puterea necesara, care sa actioneze lama pentru zapada in directia potrivita. Prin analizarea ofertei si a pretului la lame de vanzare dintr-un magazin online, de exemplu, gospodarii pot alege dintr-o varietate de utilaje comunale, pentru a gasi exact lama pentru zapada care se potriveste necesitatilor lor.

Ultimele citite:  Tehnologia lucreaza pentru noi prin aparatele de muls

Cum ajuta lamele pentru zapada la deszapezirea eficienta a tuturor suprafetelor?

Pentru ca alegerea mentionata mai sus sa fie una potrivita cu necesitatile gosopdarilor, trebuie stiut faptul ca fiecare lama pentru zapada in parte are o serie de caracteristici tehnici definitorii si diferentiatoare, care le face mai mult sau mai putin potrivite pentru anumite suprafete. Iata care sunt printre cele mai importante detalii tehnice pentru alegerea lamelor de zapada adecvate:

  • Sistemul de prindere in cateva puncte, de obicei in trei, pentru o stabilitate excelenta si o pozitionare fixa in fata utilajului
  • Rotile de sprijin, care sustin greutatea si efortul, precum si ajustare la intaltimea dorita
  • Socurile sunt amortizate prin niste arcuri special concepute pentru aceasta actiune
  • Banda de cauciuc in partea inferioara a lamei pentru zapada care nu zgaraie si nici nu afecteaza in vreun fel suprafata curatata
  • Dispunere diferita, in functie de model, a lamei, care poate fi dreapta, pentru deszapezirea din partea din fata, sau in unghi, pentru un efect de dispunere a zapezii catre laterale, fara ca zapada sa ramana blocata in lama
Ultimele citite:  Tu stiai care sunt avantajele folosirii sarmei in constructii?

Fiecare dintre aceste caracteristici tehnice sunt remarcabil de folositoare pentru perioadele in care nametii sunt din ce in ce mai mari si in care este necesara o deszapezire eficienta si bine realizata cu ajutorul unei lame pentru zapada moderne.