Ati auzit de nitrati? Dar de moartea albastra sau sindromul „baby blue” cunoasteti vreun amanunt? Nitratii (NO3) sau derivatii acestora, nitritii (NO2), sunt niste substante nutritive pentru plante. Astfel de substante pot patrunde in bazinele subterane de apa de la adancimi mari, iar de acolo isi croiesc drum pana la plante precum patrunjelul, mararul, morcovul, castravetele, ceapa verde, ridichea sau pepenele, depunandu-se uniform, ba intr-un procent mai mare in tulpina, ba intr-un procent mai mare in frunze. In schimb, pentru bebelusi, mamele care alapteaza, femeile insarcinate si oamenii in varsta acesti nitriti pot fi un pericol fatal, daca depasesc cantitatea de 5 ml la 1 kg din masa totala a corpului. In cazul nefericit in care un bebelus bea apa cu o cantitate mai mare decat cea mentionata, acesta moare intrucat nitritii distrug hemoglobina, care are un rol in transportul oxigenului prin sange, iar bebelusul decedat dobandeste o culoare albastra. De unde si numele de „moarte albastra”

Ultimele citite:  Un artist plastic mi-a recomandat cateva ghivece din ceramica pentru flori

Filtrele cu osmoza inversa sunt cea mai rapida cale de a elimina pericolul unei „ morti albastre” si sunt utilizate pentru purificarea apei de la robinet, atat in spatiul personal, cat si in cel industrial. De asemenea, filtrul de apa cu osmoza inversa duce la scaderea conductivitatii apei si elimina urmatoarele elemente:

  • Metalele grele
  • Sarurile
  • Cele mai mici particule din apa

Avantajele unui filtru cu osmoza inversa sunt:

filtru osmoza inversa

  • In urma procesului de purificare al apei, proces in care nu se utilizeaza chimicale (clor sau iod) filtrele nu necesita curatarea sau schimbarea la un termen fix
  • Apa rezultata este cu adevarat pura, deci sanatoasa
  • Preturile sunt avantajoase
  • Si nu in ultimul rand, eliminarea riscului unei „morti albastre”
Ultimele citite:  Invata sa utilizezi corect o motosapa pentru o intrebuintare de lunga durata si eficienta

Asadar,  filtrele cu osmoza inversa se monteaza usor, cartusele filtrante se inlocuiesc fara a sti prea multe despre instalatii si la cerere acestea se pot dota cu cartus de reminalizare sau lampa uv cartus ioni negativi. Tancurile de stocare sunt de 15 l, iar debitul apei este de 7-8 l/h.

Care sunt pasii necesari pentru montarea unui filtru de apa cu osmoza inversa

In prezent, in mediul online exista o multitudine de informatii referitoare la astfel de echipamente. De asemenea, daca va doriti sa aflati daca apa voastra este de calitate exista posibilitatea de a va analiza apa de la robinet in laboratoare specializate. Primele indicii care anunta faptul ca apa nu este sanatoasa sunt mirosul de sulf al apei si depunerile greu de inlaturat.

Ultimele citite:  Transforma-ti casa intr-o adevarata oaza de relaxare

In genere, pasii necesari pentru setarea unui astfel de sistem sunt:

  • Analiza fizico-chimica si microbiologica a apei
  • Numarul consumatorilor permanenti de apa
  • Existenta vasului de stocare si presiunea hidroforului

Pentru efectuarea corecta a unui proces de acest gen, se recomanda ca un specialist sa vina la voi acasa. De asemenea, acesta va constata si daca presiunea este prea mica sau daca echipamentul are suficient spatiu pentru a fi montat.