Apa este elementul vital al vietii, iar in zilele noastre apa de la robinet nu mai este atat de curata precum ar trebui sa fie. Pentru a evita aparitia bolilor renale, bolilor gastrointestinale si a altor afectiuni, este recomandat ca apa potabila sa fie trecuta printr-un filtru special de apa. Ce fel de filtru sterilizeaza apa complet? Apa potabila poate fi cu adevarat curata? Sunt sigur intrebari care iti vin in cap, de aceea, este recomandat sa folosesti filtru de apa cu carbune activ.

Filtru de apa cu carbune activ, iti curata apa de impuritati

Carbunele activ este elementul cel mai bun de filtrare a apei. Datorita, compozitiei lui, carbunele activ este de fapt un amalgam de carbuni bituminosi, antracit dar si coaja de nuca de cocos. Un filtru de apa cu carbune activ este un mediu filtrant care poate retine impuritatile apei dar si gustul, culoarea,mirosul si mai ales rugina(fierul precipitat).

Ultimele citite:  Tulburarea bipolara: cauze, simptome, tratament

Unde se poate monta filtru de apa cu carbune activ?

Filtru de apa cu carbune activ se recomanda a fi montat la punctul de intrare a apei in casa pentru a elimina clorul, radonul dar si alti compusi organici ai apei. Daca doriti sa aveti o apa filtrata de doua ori, puteti monta filtru de apa cu carbune activ si la chiuveta de la bucatarie, astfel incat apa sa fie filtrata din nou pentru a fi sigur ca s-au eliminat substantele grele cu risc pentru sanatate, cum ar fi ramasitele de plumb, azbest sau mercur. Filtru de apa cu carbune activ este foarte util la bucatarie deoarece apa folosita pentru prepararea mancarurilor trebuie sterilizata foarte bine. Apa potabila de la robinet, este deseori dezinfectata cu cloramina sau clor, rezultatul fiind o reactie chimica de compusi organici numiti trihalometanii. Acesti compusi organici, dauneaza in timp organismului si au risc de a provoca aparitia anumitor tipuri de cancere in organism, dar filtrele cu carbune activ au capacitatea de a elimina trihalometanii din apa.

Ultimele citite:  De ce speli cu detergenti bio ecologici? Sfaturi pentru femei si mamici!

De ce sa folosim filtru cu carbune activ?

filtre apa cu carbune activ

  • Apa potabila va fi o apa sterila si buna de baut cu adevarat
  • Se elimina orice risc de a ingera metale grele sau alti componenti chimici care in timp cauzeaza organismului
  • Scapi de teama de a face „piatra la rinichi”
  • Apa sterilizata este recomandat sa fie administrata inclusiv copiilor
  • Dispare mirosul de clor
  • Sistemul imunitar se va intari
Ultimele citite:  Află mai multe despre abdominoplastie și care sunt avantajele acesteia

Apa trecuta printr-un filtru cu carbune activ este hrana vie pentru organismul uman. Ajuta la intarirea sistemului imunitar,asigura o buna circulatie sangvina, ajuta la buna functionare a rinichilor si este si gustoasa.

Filtrele de apa cu carbune activ sunt recomandate inclusiv de medicii nefrologi, daca suferi de afectiuni renale. Consumand apa trecuta prin filtru cu carbune activ, rinichii tai vor fi mai sanatosi si in timp se vor curata de impuritatile aparute si poti trata si calculii renali.