Mecanicii ne sfatuiesc ca, inainte de a ne porni masina, iarna, sa dam mai intai zapada jos, ca sa nu cada pe luneta sau sa nu fie purtata de vant pe alte masini sau pe carosabil. O greseala clasica facuta de soferi la pornirea motorului iarna este sa nu-l lase sa functioneze 2-3 minute inainte de a pune masina in miscare.

Pe timpul iernii, inainte de a porni la drum, este foarte important sa curatam masina, spune Victor Miron, angajat la un service auto din Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, trebuie sa fie data jos toata zapada, inclusiv pavilionul, sa nu cada pe luneta sau sa nu fie purtata de vant pe alte masini sau pe carosabil. La fel si geamurile, ele trebuie curatate temeinic ca vizibilitatea sa fie maxima.

”Si mai trebuie avut grija la zapada inghetata care se aduna in spatele rotilor, aceea trebuie indepartata inainte de a porni la drum pentru ca poate sa franeze roata sau chiar sa cada pe carosabil si sa devina un adevarat bolovan de gheata in calea celorlalte masini”, adauga Victor Miron.

Un alt mecanic ii sfatuieste pe conducatorii auto ca, dupa pornirea motorului, iarna, sa-l lase sa functioneze 2-3 minute inainte de a pune masina in miscare.

Ultimele citite:  Opelul tau, mai performant prin chiptuning

Da, majoritatea producatorilor sustin ca uleiurile si tehnologiile fac inutila aceasta actiune si e declarata drept risipa de timp si combustibil. Totusi, nu trebuie sa uitam ca legile fizicii nu au fost anulate de tehnologiile moderne. In cele cateva minute, pistoanele vor reusi sa se dilate si sa suporte exploziile, iar motorul va atinge temperatura normala de functionare.

Ultimele citite:  Vrei sa iti cumperi o masina? La ce detalii sa fii atent