jocuri

Jocul este cea mai frumoasa distractie a copilariei, o ocupatie preferata de cei mici, ale carei motivatii sunt numeroase (dorinta de a face performanta, dobandirea prestigiului, comportamentul competitional, rasplata materiala), fara a uita insa valentele legate de fantezie si creativitate. Datorita jocului, copiii reusesc sa descopere mediul inconjurator, sa actioneze asupra obiectelor din jur, sa isi satisfaca nevoia de miscare si sa-si imbogateasca bagajul de cunostinte.

Prescolarii reusesc sa descopere prin joc realitatea si sa-si satisfaca nevoile prezente, pregatindu-se in acest mod pentru viitor. Exista foarte multe tipuri de joc (de creatie, de constructie, logice, didactice, de miscare sau distractive) care determina pe cei mici sa rezolve diferite sarcini nu foarte grele si care trebuie sa-i distreze, nu sa-i plictiseasca.

Care sunt cele mai interesante jocuri ale micutilor?

Ultimele citite:  Citeste horoscopul zilei pentru a fi la curent cu ce iti rezerva astrele!

Jocurile prescolarilor sunt numeroase si extrem de diverse, dar cele mai interesante dintre acestea sunt cele care se desfasoara in colectivitate, deoarece sporesc buna dispozitie si dorinta de castiga a micutilor. Pana la urma jocul este miscare, explorare, comunicare si socializare , exercitiu si invatare, observatie si imitatie, disciplinare, starneste curiozitatea, solicita imaginatia, impiedica pe copii sa se plictiseasca si le consuma energia prin miscare.

Jocul este vital pentru copii, este insasi esenta copilariei. Cateva idei de jocuri interesante pot fi mentionate mai jos:

  1. Quilling-ul a devenit o modalitate creativa si extrem de distractiva pentru micii ”gradinari”, care adora sa ruleze foi de hartie colorata  pe care le lipesc in forme diferite pentru a crea modele decorative. Astfel, orice gradinita poate achizitiona, la preturi avantajoase, hartie colorata de pe www.absolutoffice.ro, oferindu-le micutilor ocazia de a petrece momente interactive;Hartie-Telegraf-Pastel
  2. Mima este un joc amuzant care se joaca pe echipe si necesita o foaie, un pix, un ceas si buna dispozitie. Se realizeaza 2 echipe, iar un jucator va merge la cealalta echipa unde i se va spune un cuvant pe care trebuie sa-l mimeze. Acesta va incerca sa-i determine pe ceilalti sa-l ghiceasca, dar nu va vorbi. Timpul de gandire poate fi stabilit in functie de dorinte si cand echipa va ghici raspunsul, atunci rolurile se vor schimba;
  3. Telefonul fara fir este un joc distractiv, care necesita un numar cat mai mare de jucatori pentru ca veselia sa fie la ea acasa, acestia fiind asezati in linie sau in cerc. Primul jucator va sopti un cuvant la urechea celui de-al doilea si tot asa, iar ultimul va spune cu voce tare cuvantul auzit. Nu exista castigatori insa, amuzamentul va fi realizat datorita faptului ca, de obicei, se pleaca de la un cuvant si se ajunge la altul;
  4. Jocul mut ii aseaza pe cei mici intr-un cerc, in mijlocul caruia se afla unul dintre ei. Acesta cheama la el pe un altul, care trebuie sa se deplaseze usor, fara ca pasii sai sa fie auziti de ceilalti. Daca reuseste sa ajunga in aceste conditii, il saluta pe cel care l-a chemat si schimba rolurile, daca nu reuseste primeste o sanctiune hazlie. Jocul poate continua pana cand micutii se vor plictisi.
Ultimele citite:  Cele mai frumoase surprize ale lunii Martie pentru MAMA ta!