Te-ai îndrăgostit vreodată atât de mult de o pereche de pantofi încât ai purtat-o chiar dacă la sfârşitul serii n-ai putut să te mai mişti de pe canapea? Ştim ce putem face ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Te-ai îndrăgostit vreodată atât de mult de o pereche de pantofi încât ai purtat-o chiar dacă la sfârşitul serii n-ai putut să te mai mişti de pe canapea? Ştim ce putem face ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Când vine vorba despre pantofii de dama din piele, ni se pare că nu avem vreodată suficienţi. Şi, dacă mai sunt şi la reduceri, îi cumpărăm compulsiv, sezon după sezon, uneori fără să ne mai gândim că s-ar putea să fie prea strâmţi, prea înalţi sau prea… incomozi. Ce poţi face dacă te-ai grăbit cu cumpărăturile? Cum poţi face orice pantofi să devină confortabili?

  1. Dacă poţi, mergi la cumpărături seara. La finalul zilei, picioarele tale sunt ceva mai umflate decât dimineaţa, deci va fi mai puţin probabil să-ţi cumperi încălţăminte care să nu îţi vină bine. Prin urmare, dacă nişte pantofi de dama te strâng atunci când îi încerci dimineaţa (atât de tare încât să nu poţi merge cu ei nici măcar doi paşi prin magazin), atunci cu siguranţă nu vor fi buni vreodată să-i porţi la o petrecere.
  2. Caută spray-uri speciale. Ţi-ai cumpărat nişte balerini ceva mai strâmţi doar pentru că îţi plăceau la nebunie aplicaţiile de pe ei şi nu exista o mărime mai mare? Îi poţi lărgi puţin (cam cu jumătate de număr) cu un spray special. Da, în magazinele de pantofi de dama din piele  sau chiar în supermarketuri poţi găsi nişte spray-uri speciale cu o spumă care, odată pulverizată în interiorul pantofilor de dama , face ca aceştia să se lărgească. Dă bine cu spumă în interior şi pe suprafaţa exterioară a pantofilor pentru femei care te strâng şi poartă-i, măcar câteva ore, prin casă, înainte să te aventurezi să stai o zi întregă în ei. Atenţie: verifică pe etichetă dacă spuma poate fi folosită şi pentru pantofii din piele întoarsă sau pentru pielea naturală de culoare deschisă.
  3. Fă în aşa fel încât să-ţi vină. Ştim, n-ai putut rezista tentaţiei de a-ţi achiziţiona o pereche de stiletto fabuloşi sau o pereche de ghete minunate, doar că… sunt un pic mai mici decât ar trebui. Ce faci? Există mai multe variante: foloseşte depărtătoare speciale pentru pantofi (acele „gadgeturi“ destinate odinioară păstrării în bună stare a pantofilor bărbăteşti din piele); îndeasă mai multe şosete înmuiate puţin în spirt în vârsul pantofilor şi lasă-le aşa peste noapte; du pantofii respectivi la un cizmar, unde vor fi puşi pe un calapod şi lungiţi în consecinţă. Atenţie: unele dintre aceste trucuri funcţionează mai bine când este vorba de pantofi din piele naturală sau piele întoarsă şi mai puţin în cazul pantofilor din înlocuitor din piele sau din material textil lăcuit.
  4. Fixează mai bine încălţările. De multe ori, problema cu pantofii din piele de dama pe care îi porţi nu este că te strâng sau te bat, ci că te rod pur şi simplu, provocându-ţi chiar răni la călcâi sau pe laterala degetelor. Neplăcut, nu-i aşa, mai ales când vrei să porţi perechea nouă de pantofi la petrecerea din weekend. Soluţia? Găseşte o modalitate de a „înmuia“ acea parte rigidă care te deranjează sau caută să pui nişte plasturi speciali care vor atenuna efectul.
  5. Repară problemele din interior. Te deranjează talpa pantofilor  de dama din piele stiletto foarte înalţi şi fără platformă? Te enervează că, atunci când botinele au vârful mult prea ascuţit şi tocurile înalte, piciorul ţi se duce mult în faţă şi tu te alegi cu bătături şi chiar răni? Poţi repara uşor toate aceste lucruri: caută talonete speciale din silicon pentru călcâie, pentru laterala degetelor de la picior sau chiar pentru arcul piciorului
Ultimele citite:  Iata 3 magazine online unde orice doamna isi gaseste fusta potrivita stilului ei vestimentar

Sursa

http://www.glamour.ro/fashion/fashion-chat/cum-faci-orice-pantofi-sa-devina-confortabili-12652690