Potrivit unui studiu realizat recent, bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii atat in Romania, cat si la nivel mondial. Mai mult, potrivit aceluiasi studiu, in ultimii 10 ani acestea au reprezentat un pericol mai mare decat cancerul. Desi afectiunile cardiovasculare sunt extrem de periculoase, spre deosebire de cancer, acestea pot fi combatute. In cazul in care ai astfel de probleme, poti afla in acest articol care sunt cele mai populare metode pentru combaterea bolilor de inima.

Iata cele mai eficiente metode TRADITIONALE si MODERNE pentru tratarea  afectiunilor cardiovasculare:

Traditionale:

  • Aurul

colier-din-aur

Aurul a fost cel mai cautat metal pretios din lume in toate epocile istorice si, totodata, motivul pentru care multe razboaie au avut loc. Nu degeaba acest metal a reprezentat un motiv de controverse de-a lungul istoriei, avand in vedere ca acesta nu era doar o sursa de bogatie, ci si un tratament eficient impotriva bolilor de inima. In ziua de azi, aurul inca este recunoscut pentru faptul ca ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare, ca fortifica muschii inimii si mareste rezistenta la oboseala. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca simpla purtare a bijuteriilor din aur ajuta la prevenirea atacului de cord si, in general, la combaterea problemelor de la nivelul inimii si sistemului circulator. Asadar, in cazul in care si tu te confrunti cu aceste afectiuni, ar trebui sa iti achizitionezi bijuterii, in special coliere, de pe site-ul https://www.minionette.ro/coliere-aur/ si sa te asiguri ca le porti in fiecare zi. Desi aceasta metoda poate parea indoielnica, rezultatele pe care le-a avut de-a lungul timpului confirma eficacitatea ei.

  • Plantele

Toata lumea stie ca plantele pot avea efecte miraculoase in tratarea bolilor, iar acestea nu sunt o exceptie nici in cazul afectiunilor de la nivelul inimii. Printre cele mai populare si mai eficiente plante in acest sens sunt urmatoarele: traista-ciobanului si cocazul negru, impotriva hipertensiunii arteriale; leurda si talpa-gastei, pentru tahicardie; usturoiul, pentru insuficienta cardiaca; ridichia neagra, impotriva palpitatiilor. Drept urmare, daca suferi de una dintre aceste afectiuni, procura-ti aceste plante si asigura-te ca le consumi in mod regulat. In plus, in mediul online gasesti o multime de retete pe baza acestora, care te pot ajuta sa combati si chiar sa previi problemele cardiovasculare.

Ultimele citite:  Riscurile aparitiei osteoporozei. Ce tratamente exista?

Moderne:

  • Suplimentele alimentare

suplimente-alimentare

Suplimentele alimentare reprezinta, in ultima vreme, una dintre cele mai utilizate metode pentru combaterea bolilor cardiovasculare. Unul dintre cele mai eficiente suplimente, care actioneaza direct asupra inimii si vaselor de sange este aspacardin, un supliment mineral recunoscut pentru efectele sale imediate in calmarea durerilor de inima si in prevenirea  tulburarilor de ritm cardiac. Daca ai astfel de probleme, poti da click aici pentru informatii despre aspacardin, dar si pentru a-ti putea achizitiona acest supliment. De altfel, in cazul in care ai nelamuriri referitoare la administrarea corecta a acestuia cere sfatul medicului. Acest lucru este valabil si in cazul femeilor insarcinate si persoanelor in varsta, intrucat acestia au nevoie de recomandarea unui specialist inainte de administrare.

  • Dieta alimentara si sportul

Fara indoiala, una dintre cele mai bune modalitati prin care poti preveni si combate aceste afectiuni este sa adopti un stil de viata sanatos. Nu mai este niciun secret faptul ca alimentatia nesanatoasa si sedentarismul sunt cele care cauzeaza cele mai multe boli de inima, asa ca o metoda eficienta pentru combaterea lor este adoptarea unui regim alimentar potrivit si practicarea unui sport. In acest sens, ar trebui sa consulti un nutritionist si sa apelezi la ajutorul unui antrenor de fitness.

Iata, asadar, care sunt cele mai eficiente metode, atat traditionale, cat si moderne, pentru combaterea bolilor cardiovasculare.

Ultimele citite:  Vascozitatea – un parametru sanguin util, dar neglijat deseori în practica medicala