colectarea deseurilor industriale

Romania este o tara in care industria detine un rol important in economie, astfel incat si deseurile industriale vin la pachet. Problemele pe care le aduc cu sine aceste reziduuri industriale reprezinta adevaratul pericol cu care se confrunta societatea de astazi.

Mediul inconjurator, dar si spatiul locuit de oameni trebuie sa ramana curate, igienizate, in asa fel incat sa poata fi transmise in bune conditii generatiilor viitoare. Aceste aspecte sunt sustinute inca de la gradinita, prezentate si explicate pe larg in mediile scolare, la televizor, in cadrul unor emisiuni educative, in asa fel incat sa poata fi responsabilizata populatia inca de la varsta frageda.

Colectarea deseurilor industriale ramane una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta omenirea astazi, nu numai la noi in tara, ci si in restul lumii. In acest sens, o serie de firme de strangere a deseurilor industriale au un obiectiv extrem de interesant, acela de a pune in practica colectarea resturilor in asa fel incat sa impiedice poluarea naturii sau sa puna in pericol sanatatea oamenilor.

Ultimele citite:  Cele mai frumoase surprize ale lunii Martie pentru MAMA ta!

O recomandare extrem de buna in acest sens este activitatea firmei de colectare a deseurilor industriale Greenglobal.ro, care isi doreste:

 • Sa responsabilizeze cetatenii cu privire la colectarea in bune conditii a deseurilor industriale;
 • Sa colecteze reziduurile industriale;
 • Sa transporte eficient deseurile industriale;
 • Sa proceseze deseurile industriale (eliminarea lor totala sau reciclarea si repunerea in circuitul industrial).

Colectarea deseurilor industriale periculoase si nepericuloase

deseuri-industriale

Pentru ca deseurile industriale sunt diverse, iar gradul de toxicitate ridicat de cele mai multe ori, trebuie sa facem o diferenta intre deseurile periculoase si cele nepericuloase. Ele trebuie sa fie separate, eliminate sau reciclate, in asa fel incat sa respecte regulile de protectie impuse de legislatia europeana.

Ultimele citite:  Citeste horoscopul zilei pentru a fi la curent cu ce iti rezerva astrele!

Dintre deseurile industriale nepericuloase putem enumera:

 • Hartia si produsele din hartie sau amabalaje din industria alimentara;
 • Lemnul si produsele din lemn;
 • Plasticul;
 • Sticla;
 • Deseuri alimentare;
 • Tutunul etc.

Cu toate acestea, cele periculoase ne pun cu adevarat viata in pericol si ne referim la: cenusile provenite din centralele termice, deseurile metalurgice, namolurile industriale, deseurile metalice, deseuri spitalicesti infectioase si toxice chiar etc. De multe ori, reziduurile industriale periculoase si cele nepericuloase sunt amestecate unele cu celelalte, aruncate la gropile comune de gunoi si tratate fara a se face vreo diferenta intre ele. Acest aspect este unul extrem de periculos si ar trebui evitat de firma care se ocupa cu colectarea reziduurilor industriale.

Ultimele citite:  Exprimati sentimentele intr-un mod sincer prin buchetele de flori de la Orasul Florilor

Optiunile finale pe care le are o firma de strangere a deseurilor industriale sunt: incinerare, depozitare, ingropare si reciclare.

Transportul eficient al deseurilor industriale

deseurilor-industriale

O firma de colectare a deseurilor industriale trebuie sa indeplineasca regulile legale de transportare in bune conditii a reziduurilor, in asa fel incat sa nu puna in pericol viata oamenilor sau mediul inconjurator, fara sa riste poluarea acestora. Astfel, se impune existenta unor masini specializate, care sa respecte legile intocmai. Transportul deseurilor industriale trebuie sa fie:

 • Inchis;
 • Eficient;
 • Sigur;
 • Cu o incarcare si descarcare rapida a deseurilor.

Firma Greenglobal.ro ramane cea mai buna solutie pentru companiile ce doresc colectarea in bune conditii a deseurilor industriale, transportarea lor si tratarea, eliminarea sau reciclarea corespunzatoare.