La o simpla cautare pe Google vei putea observa ca previziunile pentru industria de dispozitive purtabile sunt destul de sumbre. Gadget-urile de acest tip nu au rupt gura targului in randul pasionatilor de tehnologie, iar acest lucru a provocat cateva fenomene economice interesante.

Pana sa ajungem la testul propriu-zis, trebuie sa notam faptul ca tot mai multe companii producatoare de ceasuri inteligente sau de bratari de fitness au inceput sa dea faliment sau sa fie cumparate. Aici avem exemplul Fitbit, care a inceput sa acapareze piata achizitionand companii care au ajuns la saturatie. precum Pebble sau chiar si romanescul Vector Watch. Fitbit incearca cu disperare sa tina pasul cu singurii producatori care nu depind de produsele lor purtabile pentru a exista. Producatori de genul Apple sau Samsung.

recomandare smartwatch 2017

Pentru Apple si Samsung, piata gadget-urilor wearable nu reprezinta nicidecum o prioritate. Acestia incearca doar sa aduca o completare pentru smartphone-urile acestora, un fel de ”fita” pe care s-o cumperi fara sa stai prea mult pe ganduri. Inainte de acest test am pornit cu putin scepticism, recunosc.

Am apelat la un Apple Watch Series 1 pe care l-am purtat timp de doua saptamani. Motivul pentru care l-am ales pe acesta este esential pentru relevanta testului, deoarece telefonul personal este un iPhone 7. In plus, Series 1, chiar daca este o generatie mai veche, se comporta mai mult decat decent, iar diferentele fata de Series 2 sunt infime. Pretul insa, e mai bun.

Ultimele citite:  Laptopuri second hand eficiente pentru muzica, filme si jocuri

Este de notat faptul ca Apple Watch-urile vin in doua variante de marime. Una cu cadran de 38 de milimetri, cealalta de 42 de milimetri. Cea de 38 s-a dovedit a fi mult prea mica pentru gustul meu, astfel ca am utilizat versiunea de 42 mm. Acesta este foarte similar cu un iPhone, in sensul ca dimensiunile sale intra in categoria fictiva ”nici prea mare, nici prea mic, exact cat trebuie”. Nu am simtit in niciun moment nevoia de un ceas ceva mai ofertant din punct de vedere al cadranului.

Prima experienta, odata ce l-am imperecheat cu telefonul si am inceput sa-l utilizez, a fost pe placul meu. Am petrecut cateva minute pentru a personaliza cadranul si am fost ”good to go”, gata de treaba. N-o sa insist pe tehnicalitati, deoarece ceasurile difera de la unul la altul, insa, per total, Apple Watch s-a dovedit a fi extrem de folositor.

Ultimele citite:  Cum sa procedezi cand cauti imprimanta second hand, neavand buget pentru una noua

Cum au aparut smartwatch-ul?

Ideea de smartwatch este cumva inspirata din celebrele filme cu spioni din anii ’60 si ’70, de genul James Bond, acolo unde protagonistii aveau astfel de gadget-uri care faceau orice. Ceea ce vreau sa punctez este faptul ca un smartwatch este ceva cool. Aici nu exista indoiala. Insa cat de util e?

  • Laptopul, tableta, desktop-ul, telefonul, toate creeaza un ecosistem care este completat de catre smartwatch. Cum spunea un fost coleg, la un moment dat, cercul se inchide cu un astfel de ceas. Deodata, nu a mai fost nevoie sa scot telefonul din buzunar pentru a vedea notificarile sau apelurile care intra, sau chiar mailurile. Totul era prezent la incheietura, suma tuturor dispozitivelor pe care le folosesc.
  • Timp de doua saptamani mi-a iesit din reflex sa scot telefonul din buzunar la orice vibratie, iar ceasul s-a dovedit extrem de eficient in momentele in care eram la volan. Pentru a vedea cine te cauta este suficient sa intorci smartwatch-ul spre tine. In plus, ceasul inteligent este foarte bun si atunci cand esti la sala, insa performantele acestuia pot fi obtinute si cu o bratara de fitness care este semnificativ mai ieftina.
  • Ceea ce incerc sa spun este ca un smartwatch poate fi, in continuare, foarte folositor, mai ales daca slujba ta implica multe deplasari si daca traiesti intr-un ritm alert. Este insa o necesitate? Nu prea. Probabil acesta este si motivul pentru care vanzarile sunt destul de slabe. Multa lume nu isi permite sa dea banii pe ceva care poate fi considerat un mic moft.
Ultimele citite:  10 imprimante eficiente la mai putin de 200 lei pe Noudinnou.ro

Este cool? Clar. Iti face viata mai usoara? Desigur. Ar trebui sa-l cumperi? Doar daca iti permiti. Nu este nicidecum un dispozitiv pentru care sa spargi pusculita, insa este in mod cert unul care te va face sa te simti mai conectat. Testul a fost un succes, chiar daca am pornit usor sceptic. Pot insuma toata experienta foarte simplu. Acum imi doresc un smartwatch, chiar daca, in acelasi timp, sunt perfect constient ca nu am nevoie de unul.