Fie ca locuiesti intr-o garsoniera ori intr-un apartament de dimensiuni reduse sau ai la dispozitie o incapere mica peamenajarea camerelor mici folosind canapea extensibila care o redecorezi, spatiile reduse ridica intotdeauna provocari in ceea ce priveste elementele de finisaj si decoratiunile interioare. Nu te lasa descurajata, intrucat exista solutii practice si avantajoase chiar si pentru aceste suprafete mici.

Pentru a face un plan realist de amenajare trebuie sa cunosti in detaliu toate dimensiunile camerei, de la suprafata si inaltime, pana la marimea usii si a ferestrelor. Acest lucru te va ajuta sa concepi aranjarea mobilei si sa realizezi mici artificii de design. Cu toate ca solutia ideala este sa apelezi la designerii de interior, care ar putea transforma orice spatiu mic de locuit intr-unul ideal, ai sansa sa devii propriul proiectant, urmand sfaturi impartasite de specialisti si implimentate cu atentie.ame

Ultimele citite:  Ce sunt motopompele pentru apa si la ce ajuta folosirea lor?

Iata cele 7 secrete ale amenajarii spatiilor mici in locuri practice si eficiente:

  • Opteaza intotdeauna pentru finisaje de culori deschise, fiindca acestea creeaza impresia unui spatiu larg. Vopseste peretii in alb, de preferat, si monteaza parchet laminat 12 mm in nuante naturale. Finisajele sunt foarte importante, intrucat au potentialul de a determina intreg aspectul interior al camerei. In camere mici, poti aplica tapet, insa doar pe un perete, care sa devina atractia principala a incaperii.
  • Cand vine vorba de alegerea mobilei, incearca sa creezi personal design-ul practic al pieselor. Astfel, pentru dormitor poti alege intre canapele extensibile, divanuri sau paturi matrimoniale cu spatiu de depozitare sub saltea. Acestea sunt ideale atunci cand nu ai suficient loc pentru dulapuri.
  • Incearca sa gandesti totul pe vertical si sa decorezi camera cu mobila cat mai inalta, scutind acoperirea excesiva a peretilor cu piese masive. In acest sens, fixeaza patul in dreptul ferestrelor, ca sa poti folosi restul peretilor dupa bunul plac.
  • Oglinzile montate chiar in fata ferestrelor vor impresiona prin efectul vizual pe care il creeaza, dar si prinfolosirea oglinjilor in amenajarea spatiilor mici pentru un efect de marire a suprafetei luminozitatea pe care o confera camerei. Poti monta oglinzi direct pe pereti ori poti sa apelezi la trucul celor montate pe sifonier sau chiar pe usa camerei.
  • Profita de tot spatiul diponibil si concepe mobila pe colt. Daca este vorba de un birou, de exemplu, acesta poate fi de dimensiuni reduse, insa fixat chiar pe coltul camerei. In plus, rafturile de biblioteca vor sta chiar deasupra mesei de lucru, ca sa scuteasca un corp de mobilier in plus.
  • Iluminatul camerei este la fel de important ca orice alt aspect. Evita perdelele si draperiile masive, care ocupa spatiu si intuneca incaperea. In schimb, foloseste rulorurile exterioare, ca sa ai parte de intimitate si sa te protejeze de caldura si lumina puternica. Alege de pe www.hornbach.ro o lustra ce ofera inaltime tavanului. Luminata potrivit, camera poate parea mult mai mare decat este, de fapt, in realitate.
  • Renunta la covoarele prea incarcate sau prea mari. Intr-o sufragerie mica, pune doar un covor in centru, care sa delimiteze spatiul comun dintre canapea si eventualele fotolii, scaune si masuta de cafea. In dormitor sau birou, in schimb, poti folosi doar mici covorase si presuri simple si discrete.
Ultimele citite:  Respecta aceste reguli de intretinere si folosire a motofierastraielor!

Ai acum sansa de a transforma orice spatiu mic din locuinta ta in camera preferata, urmand cateva sfaturi si reguli de organizare practica.

Ultimele citite:  Plantele tale au aportul de apa necesar? Descopera tehnica precisa a unui sistem de irigatii de la artagradinilor.ro!