Ca si tine, imi petrec majoritatea timpului navigand pe Internet, din varii motive: Facebook si Instagram, shopping sau doar ca sa fiu la zi cu stirile. Insa trebuie sa recunosc ca, in ultima vreme, topicurile legate de evolutia mediului virtual mi-au captat indeajuns de mult atentia, determinandu-ma sa caut, aproape zilnic, articole si discutii pe aceasta tema. Si nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca sunt foarte multi utilizatori pentru care astfel de informatii prezinta interes.

Top 6 Lucruri pe care NU le stiai despre realizarea site-urilor de prezentare!

Top 6 Lucruri pe care NU le stiai despre realizarea site-urilor de prezentare!

Bineinteles, motivele care stau la baza unei astfel de cercetari sunt diferite: exista oameni care cauta, din pura curiozitate, ca mine, insa mai sunt si cei avizati, care isi doresc sa descopere secretul companiilor de succes in online si pentru care lucrurile acestea pot reprezenta un pas inainte catre reusita.

Ei bine, referitor la acest subiect, nu de putine ori m-am intrebat de ce este atat de important sa detii un site de prezentare al afacerii tale, bineinteles, realizat impecabil pana la cele mai mici detalii. Mai jos o sa iti dezvalui si tie ce am descoperit cu ajutorul site-ului seocupcake.ro si sunt convinsa ca NU stiai multe dintre cele ce urmeaza a fi discutate.

Ultimele citite:  Sejur la Costa Brava in spirit spaniol

6 detalii care conteaza in procesul de realizare a unui site de prezentare:

1. Fara indoiala, cu totii am accesat cel putin o data o pagina web si, cu siguranta, putem aprecia daca site-ul respectiv este actual ori nu. Un factor foarte important, in functie de care un vizitator poate decide daca sa mai acceseze website-ul si a doua oara, reprezinta viteza de incarcare a acestuia. Este esential ca pagina sa se incarce rapid, cu atat mai mult cu cat oamenii, in general, sunt grabiti si nu mai au rabdarea necesara sa astepte. Cel mai probabil, vor inchide fereastra si vor accesa un site competitor, asa ca iata un motiv in plus pentru care viteza de incarcare a site-ului atat pe desktop, cat si pe telefon, necesita o atentie deosebita.

2. Recunosc: atunci cand intru pe un site de prezentare, ma intereseaza, in primul rand, sa descopar detalii din experienta utilizatorilor cu serviciile pe care le ofera detinatorul website-ului. Este vorba despre acele testimoniale, care ne pot convinge daca sa apelam sau nu la ceea ce promoveaza site-ul. Asadar, iata un alt detaliu despre care sunt convinsa ca NU stiai ca este atat de relevant.

3. In urma cercetarii pe care am realizat-o pe aceasta tema, am mai descoperit ceea ce se numeste Call-to-Action, un detaliu important, care poate transforma vizitatorii obisnuiti ai site-ului, in potentiali clienti. Asadar, este de dorit ca managerii paginilor web sa implementeze un astfel de sistem, folosindu-se de metode diverse: pot fie sa isi invite userii sa completeze formulare pe site introducand e-mail-urile personale, fie sa ii incurajeze pe acestia sa descarce continutul premium.

4. Am mai aflat ca un site de prezentare care se respecta detine, inca de la inceput, o rubrica ori o pagina intitulata Despre Noi pentru toti vizitatorii interesati sa descopere mai mult. Acolo, de regula, sunt mentionate detalii esentiale despre companie: cand a fost infiintata, cu ce se ocupa, ce ofera clientilor, dar si ce promite acestora.

5. Nu trebuie neglijata nici importanta realizarii unei pagini separate denumita Contact, unde sa fie precizata adresa completa a firmei, numerele de telefon si adresa de e-mail, dar si o harta Google a locatiei. Bineinteles, de precizat este ca numarul de telefon trebuie sa fie inserat si in partea de sus a paginii, pentru ca userii sa il poate observa si, daca sunt interesati sa afle mai mult, sa il si poata apela direct de pe telefonul mobil.

6. Din experienta mea accesand diverse pagini web, dar si in urma celor citite, am descoperit faptul ca prezenta companiilor pe retelele de socializare este, de asemenea, foarte importanta. De retinut faptul ca iconitele acestora trebuie sa fie integrate in zona Footer a site-ului si, bineinteles, sa fie clickable.

Asadar, iata 6 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aiba un site de prezentare. Daca informatiile de mai sus te-au surprins, te provoc sa analizezi si sa descoperi mai multe despre importanta realizarii unui website bine pus la punct.

Ultimele citite:  Exprimati sentimentele intr-un mod sincer prin buchetele de flori de la Orasul Florilor