“Cască” de gheaţă – pentru a nu mai avea părul gras. Apă cu lămâie – pentru strălucire. Şi infuzie de plante – pentru a scăpa de mătreaţă.
Iată numai câteva trucuri pentru a avea un păr sănătos şi strălucitor. Tot ce trebuie să faci este să pui în practică trucurile noastre – geniale şi simple.

Strălucitor, mătăsos, plin de volum şi fără urmă de grăsime în exces. Cu alte cuvinte, un păr sănătos. Cu siguranţă că aşa visezi să arate şi părul tău. Care, de multe ori, se confruntă cu una (sau mai multe) probleme neplăcute. Motivul? De cele mai multe ori, el îţi reflectă stilul de viaţă. Spre exemplu, atunci când eşti obosită sau stresată, părul tău îşi pierde strălucirea. Din fericire, de cele mai multe ori, poţi rezolva aproape orice problemă de una singură. Noi îţi spunem ce ai de făcut.

1. Gheaţă – pentru părul gras

În majoritatea cazurilor, de vină pentru părul gras este fie un şampon agresiv, fie apa prea fierbinte cu care te speli pe cap. Pe moment, după ce te-ai spălat pe cap, părul pare bine curăţat. Dar simplul efectul durează puţin pentru că glandele sebacee, extrem de stimulate, încep să producă mai mult sebum. Cel mai nou remediu la care poţi apela în această situaţie se numeşte “Igloo”. Spală-ţi părul cu şampon şi clăteşte-te bine. Apoi, umple o cască de duş cu gheaţă mărunţită şi pune-ţi-o pe cap, preţ de 2-3 minute. Repetă “tratamentul” o dată pe săptămână.

Ultimele citite:  Zega - magazinul meu preferat de camasi si pulovere de dama

2. Ulei de nucă – pentru părul uscat

Ţi-ar plăcea să ai părul moale şi să scapi de firele aspre şi uscate, ca un pai? Senzaţia apare mai ales la sfârşitul verii, după ce razele soarelui l-a uscat de tot sau după o perioadă îndelungată în care ignori balsamul. Pentru a remedia această problemă, apelează urgent la un tratament african.

După ce te-ai spălat pe cap, limpezeşte-ţi bine părul cu apă caldă şi apoi distribuie pe toată lungimea firului (mai puţin la rădăcini) două linguri de ulei de nucă (îl găseşti în magazinele cu produse naturiste). Piaptănă-l pe toată lungimea şi mai adaugă un pic de ulei chiar pe vârfuri, care sunt cele mai uscate. Înfăşoară-ţi capul într-o folie de plastic transparentă şi peste ea pune-ţi o căciuliţă de lână subţire. După două ore, spală-te din nou pe cap şi limpezeşte-ţi bine părul.

Ultimele citite:  Modul ideal de a te farda vara pentru a rezista machiajul. Afla secretul!

3. Lămâie – pentru părul lipsit de strălucire

Lucrul care te enervează cel mai mult la părul tău e că nu străluceşte deloc, chiar dacă te afli în soare. Poţi să stai liniştită! Părul lucios este foarte uşor de obţinut. Secretul constă în temperatura apei cu care te clăteşti pe cap. Iată de ce este foarte important ca, la ultima clătire a părului, să foloseşti un jet de apă călduţă – nici prea fierbinte, nici prea rece.

Temperatura ideală? 37 de grade. Un alt truc pe care-l poţi pune în practică, fără probleme, este “împrumutat” de la Henri Chenot, un celebru hair stylist. Pentru ultima clătire a părului, după ce l-ai spălat, foloseşte o sticlă cu apă rece în care ai adăugat sucul de la o jumătate de lămâie. Acidul citric înlătură calcarul din apă şi face firul mult mai lucios. Apoi, încearcă să-l laşi să se usuce în mod natural, fără a folosi foehnul.

Cum scapi de mătreaţă

Mătreaţa nu deranjază doar din punct de vedere estetic, ci relevă o adevărată problemă de sănătate. Care, aşa cum a demonstrat un studiu recent, se moşteneşte. Factorii care declanşează această predispoziţie sunt pot fi diverşi: stres, alimentaţie dezordonată sau chiar o anumită boală. Dar şi o intoleranţă la anumite substanţe conţinute de unele şampoane, geluri sau fixative pentru păr. În acest caz, descuamarea este o formă de apărare a pielii capului.

Ultimele citite:  Ce metode poti aplica pentru a ramane tanara? Dieta anti-imbatranire!

Iar rezultatul e mereu acelaşi: o accelerare a schimbului celular al stratului superficial al pielii capului. Află cum poţi scăpa de mătreaţă în funcţie de cauza care a generat-o. Problemele gastrointestinale Stările de greaţă sau digestia proastă pot cauza apariţia mătreţii. Pentru a o combate, timp de o lună, în fiecare dimineaţă consumă un produs bogat în fermenţi lactici activi (cum ar fi iaurtul, sana etc). Fă pauză de 20 de zile, după care repetă “tratamentul”.

Poluarea. Smogul poate irita pielea capului. Pentru a rezolva problema, de două ori pe săptămână clăteşte-ţi bine părul cu o infuzie din 500 ml apă, 50 g flori de muşeţel şi 50 g de flori de malvă.

Dermatita seboreică. E o boală care provoacă mătreaţă, dar şi îngrăşarea părului. În acest caz, cere ajutorul unui medic dermatolog. Acesta îţi va recomanda tratamentul adecvat şi produsele pe care le poţi cumpăra numai din farmacii.