Ca oricare alt tip de masina, orice Opel Astra G va avea nevoie de reinlocuirea amortizoarelor uzate. Insa ce te vei face daca aceste componente auto nu suporta un interval mare de timp pentru utilizare, iar tu esti periodic pus in situatia de a le schimba? Ei bine, financiar vorbind, vei ajunge la ruina! Motivele acestor intamplari pot fi diverse, mai ales daca alegi sa nu cumperi amortizoare originale si sa optezi pentru cele contrafacute sau pentru cele second-hand! Uzura agresiva si progresiva a amortizoarelor unui Opel Astra G poate fi diminuata daca vei tine cont de urmatoarele sfaturi…

Ultimele citite:  Cum si-a amenajat Monica Tatoiu gradina in stil Feng Shui

Ce trebuie sa faci pentru a nu schimba periodic amortizoarele unui Opel Astra G?

Soferii romani adesea aleg sa ruleze propriile masini cu amortizoarele uzate! Specialistii confirma ca amortizoarele au rolul de a stabiliza Opelul Astra G, conferindu-I o tinuta excelenta de drum si oferindu-ti tie mult confort atunci cand esti la volan! In momentul in care aceste piese sunt uzate, masina ta va fi pusa in urmatoarele situatii:

amortizoare opel astra g

Atunci cand masina intalneste o denivelatie pe carosabil, rolul amortizoarelor este acela de a preveni oscilatiile cu pricina,  motiv pentru care ele trebuie sa se regaseasca intr-o stare perfecta de functionare! Pentru ca acest lucru sa fie posibil, iata ce poti face:

Ultimele citite:  Top cele mai bune cuptoare incorporabile pentru bucataria ta!

  • Sa cumperi amortizoare orginale pentru Opel Astra G
  • Sa ai grija ca atat amortizorul de fata, cat si amortizorul de spate sa nu sufere degradari majore
  • De regula, atunci cand schimbi unul dintre amortizoare, specialistii iti recomanda sa inlocuiesti intreg setul!
  • Incearca sa protejezi amortizoarele prin evitarea denivelatiilor de pe carosabil
  • Testeaza amortizoarele periodic pentru ca Opelul Astra G pe care il sofezi sa nu fie pus in situatiile enumerate in diagrama de mai sus!
  • Inlocuirea amortizoarelor trebuie realizata de un specialist pentru a te asigura de calitatea lucrarii si implicit, de eficienta acestor piese auto!
Ultimele citite:  Cum ne crestem copiii, asa ii avem: stilurile educative si influenta lor asupra formarii personalitatii micutilor

Poti descoperi chiar tu uzura accelerata a amortizoarelor care iti echipeaza Opelul Astra G?

Cu siguranta! Insa, de regula ti se recomanda sa faci o revizie periodica. Daca acest lucru nu este posibil exista cateva tehnici pe care le poti aplica pentru a verifica nivelul de uzura al acestor piese auto. Daca esti interesat de aceasta teme, poti citi mai multe informatii dand click pe acest link!

De asemenea, daca vrei sa vezi care este diferenta dintre un amortizor nou si un amortizor vechi, vizioneaza videoclipul de mai jos!

Enjoy! 🙂