Daca vrei sa ai tot mai multi prieteni pe Facebook, s-ar putea sa fii putin mai preocupat de lucrurile materiale decat ai fi dispus sa recunosti.

Un studiu arata ca oamenii materialisti au tendinta de a avea mult mai multi prieteni pe online decat ceilalti. Acestia ii colectioneaza asemenea unor obiecte fizice. Mai mult, ei petrec mai mult timp pe retelele sociale decat oamenii care nu sunt materialisti si isi compara vietile cu ale altora.

Studiul a fost condus de Phillip Ozimek de la Ruhr-University Bochum din Germania. Alaturi de alti cercetatori, a venit cu o teorie numita Social Online Self-Regulation. „Oamenii materialisti folosesc Facebook mai des pentru ca au tendinta de a obiectifica prietenii acolo. Ei adauga prieteni pentru a-si mari posesiile”, a spus Ozimek. „Facebook ofera platforma perfecta pentru comparatii sociale, cu milioane de profiluri si informatii despre oameni. Și este gratuit – materialistii iubesc instrumentele care nu costa!”

Studiul a fost efectuat pe 531 de utilizatori ai retelei sociale, impartiti in doua grupuri. Ambele grupuri au primit chestionare cu privire la modul in care utilizeaza Facebook, cat de mult se compara cu ceilalti, ce nivel de materialism au, cat de mult se gandesc la prietenii lor virtuali ca la niste obiecte si ce beneficii pot primi de la acestia. Participantii au trebuit sa spuna si cati prieteni au pe reteaua sociala.

In ambele grupuri, cercetatorii au observat o conexiune intre numarul mare de prieteni online, obiectificarea acestora, timpul petrecut pe Facebook si tendinta de a se compara cu ceilalti.

Sursa de info este playtech

Ultimele citite:  Care sunt principalele avantaje ale unui sistem de incalzire prin pardoseala